مقالات

تراکتور کشاورزی

تراکتور کشاورزی

ماشین آلات صنعتی جزوی از مهم ترین عوامل پیشرفت صنعت در کشور می باشند که تراکتور کشاورزی نوعی از آن ماشین آلات پرکاربرد در جهت پیشرفت صنعت کشور است، بیشترین زمینه استفاده از ماشین تراکتور در صنعت کشاورزی می باشد، در گذشته به دلیل کمبود امکانات افراد از ادوات ساده ای استفاده می نمودند اما امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی، ماشین آلات صنعتی و ادوات تراکتور با کاربری بیشتری در دست تولید قرار گرفتند، در ادامه با ما همراه باشید تا به انواع ادوات کشاورزی و تراکتور کشاورزی بیشتر بپردازیم.

تراکتور کشاورزی

استفاده از تراکتور برای نصب انواع ادوات

تراکتور کشاورزی چیست؟

تراکتور کشاورزی نوعی از ماشین آلات پرکاربرد صنعتی می باشد که افراد با استفاده از آن می توانند به راحتی عملیات های کشاورزی، باربری، یدک کشی و غیره… را انجام دهند، تراکتور کشاورزی درطی زمان پیشرفت کرده به طوری که در زمینه هر فعالیتی تراکتور مخصوص آن وجود دارد. بنابراین درکارهای کشاورزی نظیر :شخم زدن، نرم کردن خاک، درو کردن و.. استفاده می شود، در ادامه به کاربرد های آن خواهیم پرداخت.

کاربرد های تراکتور

ماشین تراکتور دارای کاربرد های بسیاری می باشد که عمده استفاده افراد از آن در جهت کشاورزی است، اما می توان از این نوع ماشین استفاده های دیگری نیز داشت اعم از:

یدک کشی

متصل کردن وسایل دیگر به بخش عقبی تراکتور که امکان کشیدن وسایل زراعی و لوازم جانبی تراکتور را فراهم می‌آورد، عامل موثر در میزان تحمل وزن وسایل یدک کشیدن رابطه مستقیم با گشتاور تراکتور داد.

باربری

گشتاور بالای تراکتور، توان حمل وزن بیشتر را در تراکتور افزایش می دهد. همین عاملی است که کشاورزان برای حمل محصولات برداشت شده گاری یا مانند آن را به تراکتور وصل کرده و کار باربری را برای خود راحت می کنند.

قیمت تراکتور کشاورزی

تعیین قیمت تراکتور کشاورزی دارای عوامل متعددی می باشد که همانند دیگر ماشین ها نماد شرکت سازنده، مواد اولیه به کار رفته، سال ساخت، اجزا موتور مثل نوع باتری، اندازه تراکتور و… حائذ اهمیت است.

کیفیت مواد اولیه مورد استفاده

مواد به کار گیری شده در ساخت قطعات تراکتور کشاورزی خیلی مهم است و بسته به کیفیت این مواد قیمت می تواند بالاتر یا پایین تر باشد. طبیعتا هر چقدر مواد به کار رفته کیفیت بیشتری داشته باشد عمر دستگاه و قطعات هم بیشتر است و تعویض پی در پی قطعات را به همراه نخواهد داشت پس می توانید در هزینه های خود بیشتر صرفه جویی کنید.

عمر مفید تراکتور کشاورزی

اصلی ترین جز هر ماشینی موتور آن است، اگر موتور دستگاه کار نکند یا عملکرد مناسب نداشته باشد شما نمی توانید هیچ فعالیتی را انجام دهید. بنابراین دقت لازم در انتخاب تراکتور مناسب خیلی مهم است چون شرکت های مختلف از قطعات متفاوتی برای ساخت موتور استفاده می کنند. بنابر این با استفاده درست خود می توانید تراکتوری را تهیه کنید که مدت زمانی زیادی را برای شما کار کند اما یک انتخاب نادرست کافی است تا خرج بسیار زیادی را متحمل شوید چرا که تعمیر موتور فرآیند بسیار پر هزینه ای است.

تراکتور کشاورزی اقساطی

  • از راه های کاهش هزینه و مدیریت سرمایه در نوسانات قیمت بازار خرید اقساطی ماشین آلات می باشد. درهمین راستا شرکت های تولید کننده ماشین آلات نظیر ماشین های کشاورزی هرساله تعدادی زیادی از ماشین های خود را به صورت خرید اقساطی پیش فروش می کنند. خریدار باید مبلغی به صورت پیش پرداخت قبل از قرار گرفتن در صف تولید به عنوان ضمانت پرداخت کند.
  • از آن‌جایی که ماشین آلات‌ و تجهیزات کشاورزی زیر نظر جهاد کشاورزی اداره می شود شخص خریدار باید ضمانت نامه جهاد کشاورزی را داشته باشد و جزدایره کشاورزان باشد در غیر این صورت شرایط دیگری را باید بگذراند.
  • به علت تقاضای زیاد تراکتور و همچنین پخش عدالت محور تراکتور در کشورهراستان سهمیه مخصوص خود را برای کشاورزان در نظر گرفته و تعداد معینی در هر استان عرضه می شود.
  • ملاک سهم تخصیص یافته به هر استان مواردی مثل مساحت زمین های کشت یافته، نوع کشت و نوع فعالیت می باشد.
  • خرید نقدی تراکتور در حال کنار گذاشته شدن از بازار آزاد می باشد، زیرا به علت مشکلات بازار قیمت تولیدی در سال های مختلف متفاوت خواهد بود و خریدارباید تفاوت قیمت زیادی را بپردازد اما خرید اقساطی موجب پرداخت کمترین اختلاف ممکن می شود.

انواع تراکتور کشاورزی

کارهایی که با تراکتور می شود انجام داد در زمینه های مختلفی است بنابراین تراکتور ها متناسب با فعالیتی که قرار است انجام دهد طراحی منحصر به فرد خود را دارد که در ادامه انواع تراکتور کشاورزی و کاربرد آن را توضیح خواهیم داد.

تراکتور های صنعتی

تراکتورهایی در سایزها و نوع های متفاوت بوده که منحصر فعالیت های صنعتی، نقل و انتقال اشیا سنگین در کمپانی ها، فرودگاه ها، راه سازی و….می باشند. این تراکتورها دارای لوازم جانبی خاص خود نظیر دستگاه های بالابر، حفاری، بارکن، مکانیکی و … هستند.

تراکتور چرخ لاستیکی

نمونه معمول این تراکتورها در ایران حاوی دو محور و چهار چرخ هستند دو چرخ عقب متحرک اند وباعث حرکت تراکتور می شوند.

تراکتور چرخ‌ زنجیری

کاربرد آن بیشتر در زمینه فعالیت هایی در زمین های خاص مثل شنی می باشد استفاده از زنجیر به علت افزایش قدرت کشش و درگیری بیشتر چرخ ها با زمین است.

تراکتور باغی

این تراکتور ها مخصوص فعالیت در باغ وامور باغبانی می باشند. ویژگی های خاص این نوع تراکتورها شاسی کوتاه و چرخ های چهارگانه متحرک است، همچنین به علت فعالیت نسبتا سبک قدرت موتورخیلی بالایی ندارند.

تراکتور صنعتی

ویژه شده برای نقل وانتقالات سنگین در باغ های وسیع می باشد. این تراکتورها به علت قطعات و ساخت خاص خود برای انجام کارهای سنگین تر قیمت بالاتری دارند.

کاربرد  قطعات جانبی و ادوات کشاورزی

  • درو علف های هرز و محصولات
  • ریزکردن و نرم کردن خاک
  • کاشت نهال
  • ایجاد سوراخ در اندازه های متفاوت
  • قیمت قطعات جانبی و ادوات کشاورزی

طی اینکه قطعات جانبی و ادوات کشاورزی انواع بسیار گوناگونی داشته و هرکدام ازاین قطعات می تواند توسط نمادهایی مختلف تولید شود بسته به نماد ومواد به کار گرفته شده قیمت ها متنوع است، در ادامه به انواع ادوات خواهیم پرداخت.

انواع ادوات تراکتور

به وسایل و یا ادواتی که می توانم بر روی تراکتور نصب کرد تا کاربرد های بیشتری به تراکتور کشاورزی اضافه نمود ادوات تراکتور و یا ادوات کشاورزی گفته می شود، در ادامه به انواع ادوات تراکتور و کاربرد آنها خواهیم پرداخت.

جارو تراکتور

جارو تراکتور که به آن جارو سوییپر تراکتور نیز گفته می شود از پر کاربرد ترین نوع ادوات تراکتور محسوب می شود، با استفاده از جارو تراکتور و نصب آن بر روی تراکتور کشاورزی می توان یک جارو سوییپر مکانیزه داشت که مختص تمیزکاری، جارو زنی خیابان و معابر، آزادراه ها، بزرگراه ها و…می باشد.

این جارو انرژی خود را از قدرت هیدرولیک موتور تراکتور تامین می کند، بدون نیاز به هیچ گونه انرژی فیزیکی و دخالت نیروی انسانی فعالیت خود را انجام می دهد که در نوع های متفاوتی در دو نوع در دست تولید قرار گرفته است.

  • جاروپشت بند تراکتور: جز قطعات جانبی متصل شونده در پشت تراکتور چرخ های متصل شده به آن از برخورد به زمین جلوگیری کرده و عاملی برای حرکت رو به جلو جارو می باشند، همچنین عدم برخورد جارو با زمین مانع از ایجاد اصطکاک و آسیب بدنه جارو می شود.

 

  • جارو جلوبند تراکتور: نحوه استفاده آن شبیه به جارو پشت تراکتور می باشد، از نامش کاملا پیداست که در جلوی تراکتور متصل می شود.
تراکتور کشاورزی

جارو نصب شده بر روی تراکتور

برف روب تراکتور

از ادوات برف روب تراکتور  در روزهای برفی و سرد سال برای کنترل برف و یخ جز قطعات ضروی و کارآمد می باشد. استفاده عموم آن در جلوی تراکتور برای پاکسازی سطح معابر و مسیرهای متفاوت از برف و یخ است.

تراکتور کشاورزی

برف روب قابل نصب بر روی تراکتور کشاورزی

بیل تراکتور

بیل تراکتور در واقع نوعی بیل مکانیکی می باشد که در قسمت پشتی و جلویی تراکتور قابل نصب است، از بیل تراکتور جهت جا به جایی حاک و گاها حرف چاله استفاده می شود.

همچنین بیل تراکتور کشاورزی را می توان جهت نقل و انتقال علف ها، کودهای دامداری وکشاورزی و ساخت وساز به کار گرفت. علت این امرتوان زیاد بیل بوده که انجام فعالیت های بیشتر در مدت زمان کوتاه تری را فراهم می کند.

نوعی دیگر از بیل بکهو موجود می باشد تحت عنوان بیل بکهو تراکتور باغی که فقط قابل استفاده در کشاورزی نیست و شما می توانید در زمینه های کشاورزی، عمران و راهسازی مورد استفاده قرار دهید. به قسمت عقبی تراکتور متصل می شه و از پس حفاری و نقل وانتقال هم بر می آید.بیشترین مقداری که این بیل حفاری می کنه نزدیک به ۳متر که لازمه نیرویی به اندازه ۳۰۰۰کیلوگرم است. با توجه به توضیحات حتما متوجه نیرو و توان خاص و زیاد این بیل شده اید پس می توانید در کمترین زمان ممکن بیشترین فعالیت ممکن را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *